It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

BRISTOL SKALAEN

Bristol skalaen er et meget kendt hjælpemiddel, så du bedre kan forstå din afføring. Din afføring kan nemlig fortælle dig meget om din krop. Konsistensen på din afføring kan eksempelvis afsløre om du har forstoppelse eller diarre.

Bristol skalen kort forklaret

Bristol skalaen er udarbejdet af sundhedsfagligt personale, der anvender den som et hjælpemiddel og et pejlemærke til at vurdere om tarmens funktion er optimal, eller om der er ubalance i tarmsystemet. Er der ubalance i tarmsystemet, vil man kunne se det på afføringens konsistens. Ved diarre vil din afføring være vandig og meget hyppigere end normalt. Mens ved forstoppelse vil din afføring være hård, og forekomme sjældnere end normalt.

Bristol skalaen

Bristol skalaen for afføringstyper

Bristol skalaen er udarbejdet sådan at du kan kategorisere din afføring ud fra 7 typer af afføring.

1)      Type 1 afføring: Separate hårde klumper der ligner nødder.

2)      Type 2 afføring: Pølseform, men med klumper.

3)      Type 3 afføring: Ligner en pølse men med revner på ydersiden.

4)      Type 4 afføring: Ligner en pølse eller orm, smidig og blød.

5)      Type 5 afføring: Bløde klumper med skarpe kanter.

6)      Type 6 afføring: Iturevne småstykker.

7)      Type 7 afføring: Vandig uden klumper og er mest væske.

Fortæller Bristol skalaen dig, at du har forstoppelse?

Hvis din afføring, udfra Bristol Skalaen, er kategoriseret som type 1 eller type 2. Kan det være tegn på at du er forstoppet. Der findes flere gode råd til, hvordan du kan komme af med forstoppelse. Hvis du er hårdt ramt, og du har forsøgt dig med disse råd, men uden succes. Så kan du prøve at anvende Gangiden®/Gangiden® Neutral, der er et middel mod forstoppelse.

Gangiden® og Gangiden® Neutral mod forstoppelse:

Når du er forstoppet er indholdet i tarmene knoldet og hårdt og afføringen vil have svært ved at passere igennem tarmene.

Gangiden®/Gangiden® Neutral er et behandlingsmiddel til behandling af kronisk forstoppelse. Det virker på den måde, at det binder vand i tarmens indhold for på den måde at blødgøre afføringen i tarmen. Når afføringen er blevet blødgjort i tarmen, bliver tarmens bevægelser stimuleret, og indholdet i tarmen vil blive nemmere at komme af med.

Gangiden®/Gangiden® Neutral er et pulver, der kommer i brevform som du skal opløse i vand. Når du har drukket det opløste produkt, vil den afførende virkning indtræde efter 12-24 timer.

Du kan anvende Gangiden® og Gangiden® Neutral til børn og voksne over 11 år, og du kan også anvende Gangiden® og Gangiden® Neutral som gravid.