It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

Mit barn hoster – gode råd

Børn er oftere syge end voksne. Dette skyldes at deres immunforsvar ikke er ligeså udviklet som voksnes, og derfor bliver de oftere smittet med en virus. 


Mit barn hoster meget – næsten konstant.

Hvis du oplever at dit barn hoster meget, eller du synes dit barn konstant hoster, så kan du overveje om du skal få barnet tjekket for astma. Du skal især holde øje med om barnet begynder at hoste når det griner, leger eller dyrker sport med andre børn. 


Mit barn hoster – lindring og behandling.

Har du et barn der hoster meget om natten, så får du her nogle råd til, hvordan du kan lindre barnets hoste om natten. Husk at minde dit barn om at få drukket en masse væske i løbet af dagen. Hvis barnet er over 5 år og meget generet af slim i halsen om natten, så kan I opløse en 200 mg Mucolysin® brusetablet i et halvt glas vand to gange dagligt. Tag ikke Mucolysin® sent om aftenen, da der i den første tid af behandlingen vil være mere tyndtflydende slim, som skal hostes op, hvilket kan forstyrre nattesøvnen. Mucolysin® har en frisk og lækker smag af skovbær eller citronsmag. 


Hoster dit barn? – Gode råd

Børn er generelt mere modtagelige over for virusser som forkølelse. Dette skyldes at børns immunforsvar ikke er ligeså udviklet som voksnes, og derfor har de lettere ved at blive smittet med en virus end voksne. 

Dette kan du selv gøre, hvis dit barn hoster:

  • Husk at få dit barn til at drikke rigeligt med væske som f.eks. vand, juice, eller te med honning. Væsken er med til at opløse en del af slimen, og hjælper derved på irritationen ved det seje slim.
  • Når barnet har hoste med slim, er det vigtigt at du husker at minde dit barn om at spytte den ophostede slim ud, så slimen kommer ud af systemet.
  • Sov med hovedet højt- og brug en ekstra pude under hovedet. Når man sover med hovedet højt, hæves halsens niveau og slimen vil holde sig nede i lungerne, og derved være mindre generende om natten. 
  • Hav en god håndhygiejne. Det er især vigtigt når i er flere i husholdningen at holde en god håndhygiejne. Husk at vaske hænder med sæbe, og hav eventuelt noget hånddesinficerende tæt på, så hvis du kommer til at hoste i hænderne, kan du få dem sprittet af. 
  • Er dit barn over 5 år kan du opløse en slimløsnende brusetablet i et glas vand. Mucolysin® indeholder det aktive stof acetylcystein som gør, at det seje slim i halsen bliver nemmere for dit barn at hoste op. 


Du skal kontakte lægen, hvis dit barn udviser disse symptomer:

  • Hvis hosten fortsætter efter at barnets forkølelse er overstået. 
  • Hvis barnet begynder at hoste grønt eller gult slim op.
  • Hvis barnet får feber. 
  • Hvis barnet hoster og har svært ved at trække vejret, skal du kontakte lægen med det samme.