It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

Barn der hoster

Mit barn hoster – gode råd

Børn er oftere syge end voksne. Dette skyldes at deres immunforsvar ikke er ligeså udviklet som voksnes, og derfor bliver de oftere smittet med en virus. Hoste er et hyppigt symptom under forkølelse og virus og ved hoste uden feber kan barnet komme tilbage i institutionen, når det virker rask igen.
Er dit barn plaget af en våd hoste med sej slim over flere dage, kan barnet (over 5 år) behandles med 200mg slimløsnende Mucolysin® brusetablet, som kan hjælpe med at løsne slimet i halsen og derved gøre det nemmere for dit barn at hoste slimet op. Hvis dit barn hoster over længere tid eller har feber skal du opsøge læge. 

Hvorfor hoster mit barn?

Der kan være mange årsager til dit barn hoster, herunder kan du finde nogle af de mest almindelige. 

  • Forkølelse 
    Hoste er en af de mest almindelige symptomer under forkølelse hos børn og voksne 
  • Akut bronkitis 
    Ved akut bronkitis opleves hosten typisk som værende intensiv og har typisk varet over en uges tid
  • Bihulebetændelse 
    Hoste med slim (Link til https://www.sandoz-nordic.dk/hoste-med-slim) er et almindeligt gene ved bihulebetændelse, da der drypper slim fra næsten ned i svælget
  • Astma 
    Astma er en kronisk irritationstilstand i luftvejene hvilket giver perioder med hoste og besværlig vejrtrækning . 


Mit barn hoster meget – næsten konstant.

Hvis du oplever at dit barn hoster meget, eller du synes dit barn konstant hoster, så kan du overveje om du skal få barnet tjekket for astma. Du skal især holde øje med om barnet begynder at hoste når det griner, leger eller dyrker sport med andre børn. 

Gode råd ved hoste hos børn

Selvom hoste er ganske almindeligt under et sygdomsforløb, kan det forringe dit barns livskvalitet betydeligt. Hvis dit barn hoster, finder du herunder en række ting du kan gøre for at afhjælpe generne hos dit barn. 

Dette kan du selv gøre, hvis dit barn hoster:

  • Husk at få dit barn til at drikke rigeligt med væske som f.eks. vand, juice, eller te med honning. Væsken er med til at opløse en del af slimen, og hjælper derved på irritationen ved det seje slim.
  • Når barnet har hoste med slim, er det vigtigt at du husker at minde dit barn om at spytte den ophostede slim ud, så slimen kommer ud af systemet.
  • Sov med hovedet højt- og brug en ekstra pude under hovedet. Når man sover med hovedet højt, hæves halsens niveau og slimen vil holde sig nede i lungerne, og derved være mindre generende om natten. 
  • Hav en god håndhygiejne. Det er især vigtigt når i er flere i husholdningen at holde en god håndhygiejne. Husk at vaske hænder med sæbe, og hav eventuelt noget hånddesinficerende tæt på, så hvis du kommer til at hoste i hænderne, kan du få dem sprittet af. 
  • Er dit barn over 5 år kan du opløse en slimløsnende brusetablet i et glas vand. Mucolysin® indeholder det aktive stof acetylcystein som gør, at det seje slim i halsen bliver nemmere for dit barn at hoste op. 

Hvornår skal jeg søge læge hvis mit barn hoster? 

  • Hvis hosten fortsætter efter at barnets forkølelse er overstået. 
  • Hvis barnet begynder at hoste grønt eller gult slim op.
  • Hvis barnet får feber. 
  • Hvis barnet hoster og har svært ved at trække vejret, skal du kontakte lægen med det samme. 

Hoste hos børn – lindring og behandling


Hvis dit barn har sej slim og er over 5 år, kan I afhjælpe generne med 200 mg. Mucolysin®. Hvis barnet har slim i halsen kan I opløse en 200 mg Mucolysin® brusetablet i et halvt glas vand to gange dagligt. Tag ikke Mucolysin® sent om aftenen, da der i den første tid af behandlingen vil være mere tyndtflydende slim, som skal hostes op, hvilket kan forstyrre nattesøvnen. Mucolysin® har en frisk smag af skovbær eller citronsmag.

Læs pligttekst her.
 

 

Mucolysin 200mg Citron